Viktor vandt

Guldaldermalerne gav inspiration til mange fine børnetegninger.

Nogle havde lagt sig tæt op af de originale billeder. Nogle havde slækket tøjlerne og givet fantasien friere spil.

Én ting er dog sikker: Kreativiteten fik frit løb, da løs, da eleverne fra 4. klasse (og en enkelt 5. klasse) på Raklev Skole, Tømmerup Fri- og Efterskole og Kalundborg Friskole besøgte udstillingen på Bispegården med guldaldervennerne Johan Thomas Lundbye, Lorenz Frølich og P.C. Skovgaard under Lundbye Kunstfestival 2021.

Peer Lysemose, formand for Kalundborg Kunstforening og medlem af Lundbyekomitéen. byder 4. klasse fra Kalundborg Friskole velkommen til præmieoverrækkelse. Foto: Ole Brandt.

Efter en indføring i guldalderen, som Peer Lysemose fra Lundbyekomiteen stod for,  blev eleverne sluppet løs med papir og farveblyanter.

Forleden blev den bedste tegning kåret.

-Det er så skønt, at I har brugt så mange timer, hvor I har kigget på Lundbye og set, hvor meget han elskede dyrene og naturen. Det har I været dygtige til at finde frem til i jeres tegninger, sagde Maja Lisa Engelhardt fra Lundbyekomitéen, inden navnet på vinderen blev afsløret.

Maja Lisa Engelhardt, billedkunstner og medlem af Lundbykomitéen, motiverer valget af vinder i tegnekonkurrencen.

De komitémedlemmer, der deltog i kåringen, havde været på hårdt arbejde men var til sidst ikke i tvivl: 10-årige Viktor Poulin Pedersen fra 4. klasse på Kalundborg Friskole løb med prisen.

-Du har det hele med

Hans motiv var en gravhøj – helt i guldalderånd. Men han havde på en personlig og levende måde fået omgivelserne med: Græsset, landskabet, solen og en ret vild himmel.

– Du har det hele med, forklarede Maja Lisa Engelhardt.

-Jeg tror Lundbye i sin himmel er glad for at se, hvordan sådan en ung dreng har taget hele hans idé om et landskab til sig. Du har det hele med. Det er virkelig så flot – et selvstændigt og fint værk. Nu lover du at blive ved med tegne, sagde Maja Lisa Engelhardt.

-Jo, svarede en benovet Viktor.

-Vi holder øje med dig, tilføjede Maja Lisa Engelhardt med et smil og overrakte præmien: Et Engelhardt-litografi med tre gyldne kornaks som motiv.

Og så var der is til Viktor og alle hans klassekammerater, som var inviteret med til præmieoverrækkelsen.

Viktor med sin vindertegning.
Præmien var et originalt Maja Lisa Engelhardt-litografi.

Flere nyheder