Unge blikke på guldalderen

Udstilling på Kalundborg Gymnasium med elevarbejder og gymnasiets egen spændende kunstsamling.

Kalundborg Gymnasium deltager også i sommerens Lundbye Kunstfestival.

Gymnasiets billedkunstelever har sat sig ind i den danske guldalder i 1800-tallet og taget udgangspunkt i guldalderen i deres eksamensprojekter.

-Billedkunstlokalet var corona-lukket i store dele af foråret, men eleverne har fået lavet mange fine værker, fortæller billedkunstlærer Annette Bach Møller.

22 af elevernes værker kan ses på gymnasiet i weekenderne 14.-15. og 21.-22. august.

Nogle af eleverne har, ligesom guldaldermalerne, arbejdet med naturen eller familien som motiv, hvor de selv har bygget billedet op. Andre har lavet en personlig fortolkning af et guldaldermaleri.

Spændende kunstsamling

Sammen med de 22 billeder præsenterer gymnasiet sin fine og meget alsidige kunstsamling, der er blevet genophængt efter en længerevarende ombygning og udvidelse af bygningerne i J. Hagemann-Petersens Allé.

-Alle besøgende skal være velkomne til at gå rundt og se gymnasiets egen samling, som rummer værker af flere kendte kunstnere, tidligere elever og lærere. Blandt de tidligere elever er f.eks. Morten Modin og Maja Lisa Engelhardt, og de tidligere lærere er blandt andre Hans Sørensen og Axel Gadegaard, fortæller Annette Bach Møller.

Der er også værker af Mogens Balle, Torben Heron, Gerda Swane, Arne Haugen Sørensen, Gudmund Olsen, Frede Christoffersen og mange, mange flere.

-Med andre ord er det en samling, der er tæt knyttet til gymnasiet, Kalundborg og Vestsjælland, siger Annette Bach Møller.

Et af de 22 elevarbejder, der vises på Kalundborg Gymnasium, Laura Lademann Rasmussens billede “Gravhøj med vindmøller”. Privatfoto.

Flere nyheder