Kunstfestivalen byder på fortælleworkshop, dukkeforestilling og familiekoncert.
Kan skulpturer tale?
Det kan de, når kunstformidler Søren Mølhøj rykker ud på gader og stræder sammen med en gruppe børn. Han og en skuespiller vil over fem dage og 21 forestillinger i begyndelsen af september på magisk vis give Maja Lisa Engelhardts Lundbye-skulpturer ved Klostertorvet mæle. Fortælleworkshop kalder han det. Skolebørn fra 2. til 4. klasse skal høre på røverhistorier og få sig en snak med skulpturerne – i flertal.
For forinden, 3. august, har den snart tre år gamle Lundbye-skulptur fået følgeskab af endnu en bronzeskulptur: Maja Lisa Engelhardts fortolkning af den lille bakketrold Sindre, der i Lundbyes sidste levetid dukker op i skitsebøger og breve og smelter mere og mere sammen med kunstneren som hans talerør og alter ego.
Myter og sagn
Søren Mølhøjs fortælleworkshop bliver et af tre forskellige indslag for børn under Lundbye Kunstfestival i Kalundborg 3. august til 8. september.
Teatret Værk vil opføre dukkeforestillingen ”Fyrtøjet” børn og frit efter H.C. Andersens eventyr. I alt 10 gange i slutningen af august på skoler rundt om i kommunen.
Og søndag den 1. september er der familie- og eventyrkoncert på Musisk Skole i Kalundborg med Stine Michel og Eventyrorkestret. Det bliver en koncert med sange fra Stine Michels musikfortællinger ”Mosekonen brygger”, ”Ønskeegen” og ”Himmelhøj”, inspireret af myter og sagn fra Danmark. Med sange og fortællinger levendegør hun en ældgammel tradition og hiver publikum ind i den nordiske mytologis ramsaltede og smukke eventyr.
Fortællingerne knytter sig til højene, stenene, vandløbene og de væsner, der befolker dem. Måske en lille Sindre, en trold eller en nisse.
Fra forestillingen “Fyrtøjet” med Teatret Værk.
Flot støtte fra regionen
Alt det kan lade sig gøre, fordi Lundbye Kunstfestival har fået del i Region Sjællands pulje ”Kulturprojekter der styrker sundhed og læring”. Støtten fra regionen er på 250.000 kr.