Stor kærlighed til Lundbye

Unge fik inspiration til Lundbye Kunstfestivals kunstkonkurrence.

Forfatteren Josefine Klougart nærer stor kærlighed til guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye. Så stor, at hendes førstefødte søn er opkaldt efter Lundbyes alter ego, den lille bakketrold Sindre.

Det fortalte Josefine Klougart, da hun forleden holdt et spændende og indlevende foredrag om Lundbye, litteratur og kunst for 100 unge fra 8. klasse og 1. og 2. g. i Lundbyes føde- og barndomsby.

Josefine Klougart. (Foto: Forlaget Gladiator).

Foredraget på Kalundborg Gymnasium var et af tre som optakt til Lundbye Kunstfestivals projekt for børn og unge.

I projektet, som støttes af Region Sjælland, indgår en stor kunstkonkurrence, som netop er skudt i gang og løber til og med 15. juni. Et af emnerne for konkurrencen (og for Lundbye Kunstfestival 2024) er netop Sindre-figuren.

Rost udstilling

Josefine Klougart er en flittig og anerkendt forfatter. Hendes bøger er oversat til 12 sprog.

Helt aktuelt står hun bag den anmelderroste udstilling ”Efter naturen” på Glyptoteket i København, hvor hun kombinerer værker, hun har valgt i museets faste samling, med tekster, hvor hun dykker ned i menneskets forhold til naturen set gennem kunstens prisme.  Blandt billederne er der flere af Lundbye.

Næste foredragsholder i serien er billedkunstner og passioneret Lundbye-discipel Maja Lisa Engelhardt. Hun kommer på besøg 20. marts.

Flere nyheder