En spændende blanding af museums- og privatejede billeder. Det venter der publikum på sommerens Lundbye Kunstfestival i Kalundborg.

Lundbyekomitéen har ganske eksklusivt fået mulighed for at låne et antal billeder af Den Hirschsprungske Samling i København til udstillingen med temaet “Lundbye, Sindre og dyrene” på Bispegården i festivalperioden 3. august til 8. september.

Hirschsprung råder over en meget stor samling på mere end 600 af Johan Thomas Lundbyes tegninger. 

For at få lov til at låne billeder fra det statslige museum med den fornemme samling af dansk kunst fra 1800-tallet, må vi leve op til skærpede krav til sikkerhed, indeklima og lysforhold i udstillingslokalerne på Bispegården. Det søger vi finansiering til hos diverse fonde.

Vi har også fået en låneaftale i stand med Vestjysk Kunst Fond i Lemvig, der råder over en meget stor samling guldaldermalerier, skænket af kunstsamleren Frank Nicolajsen. 

Men vi er igen afhængige af at kunne låne fra private samlere og håber meget på samme velvilje som ved de to tidligere Lundbye-festivaler.

Udstillingen skal handle om Lundbyes forhold itl og skildringer af sin lille bakketrold, som han gav navnet Sindre, og som i de sidste år af kunstnerenskorte liv indtog hans billeder, dagbøger og breve som hans fortrolige følgesvend og alter ego. Vi er på udkig efter billeder med Sindre, men vi er også meget interesseret i billeder med dyremotiver af Lundbye og andre guldaldermalere.

Udstillingen bliver, som de to foregående, disponeret af billedkunstner og medlem af Lundbyekomitéen Maja Lisa Engelhardt i samarbejde med det internationalt anerkendte Galeri Moderne i Silkeborg.

På Lundbye Kunstfestivals Facebookside du se en video, hvor Maja Lisa Engelhardt fortæller om udstillingen og ønsket om at låne billeder.

På tegningen herunder har Lundbye tegnet sig selv som Sindre i selskab med sine elskede dyr.

Søg