Søges: Billeder med Sindre og med dyr

En spændende blanding af museums- og privatejede billeder. Det venter der publikum på sommerens Lundbye Kunstfestival i Kalundborg.

Lundbyekomitéen arbejder på at kunne præsentere en udstilling med temaet “Lundbye, Sindre og dyrene” på Bispegården i festivalperioden 3. august til 8. september.

Vi har fået en låneaftale i stand med Vestjysk Kunst Fond i Lemvig, der råder over en meget stor samling guldaldermalerier, skænket af kunstsamleren Frank Nicolajsen. 

Men vi er igen afhængige af at kunne låne fra private samlere og håber meget på samme velvilje som ved de to tidligere Lundbye-festivaler.

Udstillingen skal handle om Lundbyes forhold til og skildringer af sin lille bakketrold, som han gav navnet Sindre, og som i de sidste år af kunstnerens sørgeligt korte liv indtog hans billeder, dagbøger og breve som hans fortrolige følgesvend og alter ego. Vi er på udkig efter billeder med Sindre, men vi er også meget interesseret i billeder med dyremotiver af Lundbye og andre guldaldermalere.

Udstillingen bliver, som de to foregående, disponeret af billedkunstner og medlem af Lundbyekomitéen Maja Lisa Engelhardt i samarbejde med det internationalt anerkendte Galeri Moderne i Silkeborg.

Her kan du se en video, hvor Maja Lisa Engelhardt fortæller om udstillingen og ønsket om at låne billeder.

På tegningen herunder har Lundbye tegnet sig selv som Sindre i selskab med sine elskede dyr.

Flere nyheder