Reportere i Lundbyes fodspor

Med vind i håret og fulgt på vej af en enkelt regnbyge har to reportere fra JFM (Jysk Fynske Medier) været på ekspedition i Lundbyeland.

Journalist Anja Limkilde fra JFM’s magasinredaktion og fotograf Birgitte Heiberg besøgte udvalgte Lundbye-landmarks med kompetente guider fra Lundbyekomitéen: Maja Lisa Engelhardt, Jens Balslev og Holger Prehnum, som havde lagt en daglang rute i Johan Thomas Lundbyes fodspor.

Turen bragte reporterne omkring 11 af de i alt 18 nyrenoverede landmarks: Fra Havnemark på Asnæs til spidsen af Røsnæs med stop ved bl.a. Maja Lisa Engelhardts Lundbyeskulptur ved Klostertorvet i Kalundborg, Vriedyssen på Raklev Høje og Helles Klint og Vindekilde på Røsnæs.

Undervejs blev der fotograferet og taget notater til en større artikel om Lundbye og landmarkprojektet i et JFM-magasin, der udgives i maj-juni til inspiration for læserne.

JFM udgiver 15 dagblade med et ugentligt læsertal på 605.000 (ifølge medieselskabets hjemmeside).

De to reportere og Lundbyekomiteens Jens Balslev og Maja Lisa Engelhardt fik godt med vind i håret på turen rundt til guldaldermalerens motivsteder. Foto: Holger Prehnum.
Det lille selskab løb ind i en byge for foden af Helles Klint – et af J.Th. Lundbyes yndlingsmotiver på Røsnæs. Foto: Holger Prehnum.

Nyrenoverede landmarks

Landmarkprojektet, som blev søsat i 2018, har netop fået en overhaling. De fine egetræstolper er frisket op og imprægneret med rød maling og forsynet med nye bronzeplaketter, som er mere informative end de gamle. Det er sket med støtte fra Nordea-fonden.

Nyrenoveret landmarkpæl ved Helles Klint.

Flere nyheder