Pop up-galleri med farveglade paletter

Lundbye ville helt sikkert have glædet sig.

Guldaldermaleren var en stor børneven – det er der flere vidnesbyrd om. Og året efter hans død som kun 29-årig i 1848 malede hans gode ven og kollega P.C. Skovgaard et billede af Johan Thomas Lundbye i en fredfyldt stund i alléen ved Vognserup Gods. Vennen sidder og tegner, omgivet af sit elskede børnepublikum.

Så mon ikke Lundbye ville have nikket anerkendende ved synet af de mange flot dekorerede paletter, som 228 børn fra børnehaver og vuggestuer har afleveret til Vores Kalundborgs konkurrence som led i Lundbye Kunstfestival.

De mange paletter kan i dag og i morgen lørdag beundres i de ledige butiks-/restaurationslokaler i Kordilgade 2, som til lejligheden er omdannet til pop up-galleri.

Indvielsen i dag stod borgmester Martin Damm for sammen med Engie på fire år fra børnehaven Svalereden i Høng, der er kåret som vinder af konkurrencen sammen med veninden Elif, som desværre måtte blive hjemme på grund af sygdom.

Martin Damm glædede sig over, at sommerens Lundbye-festival på den måde også har budt på et fint indslag i børnehøjde.

De mange paletter skal efter planen købes af virksomheder i Kalundborg til ophængning. Pengene fra salget vil blive doneret til en humanitær institution i Kalundborg, oplyser citychef Svend-Erik Kristensen fra Vores Kalundborg.

Snoreklip kræver koncentration. Engie klarede opgaven fint sammen med den mere rutinerede Martin Damm. Foto Ole Brandt.
Fire-årige Engie havde taget turen fra Høng for at åbne Vores Kalundborgs pop up-galleri. Hendes og Elfies vinderpalette er den indrammede. Foto Ole Brandt.
De mange paletter kan beundres til og med lørdag i Kordilgade 2 i Kalundborg. Foto Ole Brandt.
Skovgaard billede af Lundbye, der tegner for børn i alléen ved Vognserup Gods, malet i 1849.

Flere nyheder