Lundbye er endnu en festival værd

I sommeren 2018 blev guldaldermaleren Johan Thomas Lundbyes 200 års fødselsdag fejret i hans fødeby Kalundborg med en festival, der blev en stor publikumssucces.

12.000 festivalgæster kan ikke tage fejl, og i sommeren 2021 bliver der budt op til en ny Lundbye Kunstfestival, som strækker sig over mere end to måneder med over 50 arrangementer på programmet: Udstillinger, koncerter med klassisk musik og jazz,  en sangaften, præsentation af et nyskrevet teaterstykke, et talkshow, foredrag, guidede ture og en landsdækkende fotokonkurrence og en hel del mere.

Du kan se og downloade programmet her: Lundbye Kunstfestival 2021 – program

J.Th. Lundbye. Selvportræt fra 1841.

Hovedudstillingen fra 7. august til 12. september på Bispegården er med privatejede værker af J.Th. Lundbye, P.C. Skovgaard og Lorenz Frølich. De er ikke alene tre af de fremmeste kunstnere fra 1800-tallets danske guldalder. De var nære venner og arbejdskolleger, og det skal udstillingen handle om.

På Bispegården kan du også – 3. juli til 1. august – opleve en fødselsdagsudstilling med de to billedkunstnere Hans Sørensen og Mogens Balle, som boede og virkede i Kalundborg. Begge ville være fyldt 100 år i år.

Dem og de mange andre festivalindslag kan du orientere dig om her på hjemmesiden.

Der vil kunne ske ændringer i programmet inden festivalstarten d. 3. juli.

”Johan Thomas Lundbye og Sjælland, de hører sammen, en begunstiget Ø, og en venlig stilfærdig Maler, der har afbildet sig selv som en Nisse, lidt værgeløs, men streng i Fortsættet, og i Pagt med suveræne Kræfter, Naturens egen simple Betydning, der har gjort at han ikke kan glemmes.”

Johannes V. Jensen, forfatter

”Ingen har som Lundbye kunnet male det danske landskab med lys, planter og dyr, så man kan se, føle og dufte det. Lundbye var den største guldaldermaler.”

Maja Lisa Engelhardt, billedkunstner

Lundbye Kunstfestival

Arv ~ Inspiration

Bag festivalen står en lille kreds af lokale frivillige, som også var initiativtagere til festivalen i 2018. I foråret 2019 stiftede vi Lundbyekomiteen, og siden har vi arbejdet med at forberede sommerens festival i tæt samarbejde med lokale foreninger, organisationer og Kalundborg Kommune.