Lundbye har lært mig alt

Gymnasie- og folkeskoleelever fik inspiration til  kunstkonkurrence.

-Lundbye er en gave til os alle sammen. Jeg håber, I vil elske ham ligesom jeg gør.

Billedkunstner Maja Lisa Engelhardt gav forleden elever fra gymnasiet og folkeskolen en dybtfølt introduktion til Johan Thomas Lundbyes liv, levned og ikke mindst billeder, da hun som nummer tre i rækken holdt foredrag om guldaldermaleren fra Kalundborg.

Det var det sidste foredrag som optakt til Lundbye Kunstfestivals projekt for børn og unge.

-Lundbye tegnede og malede med hjertet, fortalte Maja Lisa Engelhardt. Foto: Per Christensen.

Personlig fortælling

Maja Lisa Engelhardt gav eleverne inspiration til kunstkonkurrencen for børn og unge, der løber frem til 15. juni. Det gjorde hun med en meget personlig fortælling om, hvordan Lundbye har betydet alt for hende, siden hun var barn og færdedes i den samme natur på Kalundborg-egnen som Lundbye – med en tidsforskydning på 130-140 år.

-Han har lært mig alt, sagde Maja Lisa Engelhardt.

Mere end teknik

Og af Lundbye kan man bl.a. lære, at kunst ikke blot er teknik.

-Alle kan lære teknikken –før eller siden. Men Lundbye tegnede og malede med hjertet – så uskyldigt og smukt. Det mærker du, hver gang han har malet et landskab eller et dyr, sagde Maja Lisa Engelhardt, som undervejs også fortalte om sin egen vej ind i kunsten, om sine mange kirkeudsmykninger og helt aktuelt om sin lille bronzeskulptur af Lundbyes bakketrold Sindre, som vil blive afsløret på kunstfestivalens første dag 3. august.

Og som er et emnerne for kunstkonkurrencen.

Flere nyheder