Lundbye er også for børn og unge

Kunstfestival 2024 er skudt i gang med stor kunstkonkurrence

Aktiviteter for børn og unge får en stor plads i Lundbye Kunstfestival 2024 i Kalundborg. Nærmest som en festival i festivalen.

Og mens hovedfestivalen åbner 3. august og slutter 8. september, begyndte børnenes og de unges festival allerede 1. marts. Her lød startskuddet til en stor kunstkonkurrence med guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye og festivaltemaet ”Sindre og dyrene” som omdrejningspunkt.

– Konkurrencen er for alle børn og unge i Kalundborg Kommune, fortæller Annette Bach Møller fra Lundbyekomitéen. Hun og komitémedlem Søren Vind er tovholdere for festivalens aktiviteter for børn og unge.

-Hidtil, ved festivalerne i 2018 og 2021, har børn og unge kun deltaget i begrænset omfang. Det har vi besluttet på at rette op på, siden de første skridt blev taget til årets festival, siger Holger Prehnum, formand for Lundbyekomitéen.

Så under den månedlange festival bliver der budt på teater, utraditionel kunstformidling på gadeplan, en koncert for småbørnsfamilier og kreativt værksted på udstillingsstedet Bispegården.

Annette Bach Møller med plakaten for kunstkonkurrencen. Foto: Per Christensen.

Men først gælder det kunstkonkurrencen, som løber fra 1. marts til 15. juni.

-Det er helt frit, hvordan man vil udtrykke sig kunstnerisk. Man kan tegne, male, lave skulptur, video eller tryk eller måske noget helt andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser, siger Annette Bach Møller.

Emnerne er Lundbye, hans alter ego Sindre eller dyr – eller måske en kombination af dem. Også her er der frit slag.

Hvad dyretemaet angår, var Lundbye i sin samtid kendt som dyremaleren (den titel står på hans gravsten).

Kunstkonkurrencen er udskrevet for tre aldersgrupper: 5-10 år, 11-16 år og 17-22 år. Fra hver aldersgruppe vil der blive udvalgt værker til en udstilling på Bispegården i festivalperioden. En jury vil kåre vinderne i hver af kategorierne. Der er 1., 2. og 3. præmier i hver kategori: Gavekort til Vores Kalundborg på henholdsvis 1.500 kr., 1.000 kr. og 500 kr.

Senest 15. juni skal man sende et foto af sit konkurrencebidrag til annette.bach@yahoo.dk.

Lundbye Kunstfestival har arrangeret tre foredrag i februar og marts specielt for børn og unge i tilknytning til festivalen og kunstkonkurrencen. Foredragsholderne er kunsthistoriker Bente Scavenius (20. februar), forfatter Josefine Klougart (5. marts) og billedkunstner Maja Lisa Engelhardt (20. marts).

-Vi håber, at de, der deltager i kunstkonkurrencen og lytter til foredragene, også har lyst til at deltage i selve festivalen til sommer, siger Annette Bach Møller.

Læs mere om kunstkonkurrencen i menuen.

Flere nyheder