Lundbye-billeder udsat for fri fantasi

Lundbye Kunstfestival er også for børn.

Kunst skal opleves. Og det bliver den i den grad netop nu på syv skoler i Kalundborg, hvor over 1.000 elever får en oplevelse ud over det sædvanlige.

Kunstformidler Søren Mølstrøm fra Kunst ud til Folket er på turné med en ganske anderledes form for kunstformidling, tilpasset børn fra 1. til 6. klasse. Med sig har han tre værker af Johan Thomas Lundbye i lærredskopier med indramning, så de ligner de originale malerier. Men så hører ligheden med almindelig kunstformidling op.

Søren Mølhøj rimer og fabulerer løs, akkompagneret af Sune Grip på guitar eller tromme, og giver billederne mæle, så en bautasten og et træ kommer i vildtvoksende samtale med hinanden, og et selvportræt af en depressionsramt Lundbye bliver afsæt til en historie om verdens rigeste mand, som er trist, fordi han ikke ved, hvad han skal bruge sine penge til.

Undervejs bliver eleverne inviteret til at bidrage til røverhistorier og sjove rim. Der var premiere 23. august, og forestillingen besøger syv skoler: Skolen på Herredsåsen, Nyrupskolen, Kalundborg Friskole, Rynkevangskolen, Raklev Skole, Friskolen på Røsnæs og Årby Skole. Den bliver vist i alt 15 gange frem til frem til 31. august.

Forestillingerne indgår i Lundbye Kunstfestival som en del af Kalundborg Kommunes kulturpakkeordning på skolerne med børnekulturkonsulent Søren Vind som formidler.

Søren Mølstrøm er uddannet på RUC i performance design og historie. Han kalder sit projekt ”Kunst ud til folket” en form for oprør med en akademisk tilgang til kunstforstand og kunstnydelse. Det er oplevelsen af kunstværket, der tæller.

Søren Mølstrøm blev landskendt, da han i 2019 gik i samarbejde med Johnny Hansen fra Kandis om hjemmegjorte sange om udvalgte kunstværker på Sorø Kunstmuseum. Abstrakt kunst koblet sammen med dansktopmusik.

Kunst ud til Folket har også opfundet en maskine, der får skulpturer til at tale, så børn i hele landet kan tale med de skulpturer, de går forbi til daglig.

Søren Mølstrøm vil inspirere børn til at bruge deres egen fantasi, når de ser på kunst. Pressefoto.

Flere nyheder