Kunstkonkurrencen 2024

Lundbye, Sindre og dyrene

Lundbye Kunstfestival 2024 indbyder til kunstkonkurrence for børn og unge.

Lorenz Frøhlich (1820-1908). Portræt af bakketrolden Sindre, J. Th. Lundbyes alter ego. Blyant og akvarel på papir
Johan Thomas Lundbye (1818-1848). Kat med fugle. Olie på lærred

Lav dit eget kunstværk

Hvem kan være med?

For at kunne deltage i konkurrence skal man bo i Kalundborg Kommune og være mellem 5 og 22 år. Der er tre aldersgrupper:

  1. Alle i alderen 5-10 år
  2. Alle i alderen 11-16 år
  3. Alle i alderen 17-22 år

Hvad er præmierne?

For hver aldersgruppe vil et antal værker blive udvalgt til udstilling på Bispegården i Kalundborg fra den 3. august til den 8. september 2024.

Indenfor de udstillede værker i hver kategori bliver der uddelt en 1. 2. og 3 præmie.

1. præmierne er gavekort på kr. 1.500 kr., 2. præmierne er gavekort på 1.000 kr. og 3. præmierne er gavekort på 500 kr. til Vores Kalundborg.

Hvad skal værkerne handle om?

Du har frit slag for at give netop dit bud på en kunstnerisk frembringelse, som enten handler om Johan Thomas Lundbye eller hans alter ego Sindre eller dyr, eller måske kan du kombinere nogle af dem.

Du må både tegne, male, lave skulptur, video, tryk eller måske noget helt andet, det er kun fantasien, som sætter grænser for dit udtryk.

Hvordan deltager du?

Senest den 15. juni 2024 skal du sende et eller flere fotos af dit værk til følgende mail; annette.bach@yahoo.dk. Når du sender mailen, så skal du også skrive din adresse, og hvor gammel du er. Skriv også hvor stort dit værk er med hensyn til højde, bredde og dybde.

 

Konkurrencen er udskrevet af Lundbye Kunstfestival 2024. Emnerne for konkurrencen er også temaet for festivalen.

Her fortæller Annette Bach Møller fra Lundbye Kunstfestival om konkurrencen og om konkurrencens emner:

VIDEO er på vej.

Hvem var Johan Thomas Lundbye?

Lundbye blev født i Skibbrogade 8 i Kalundborg den 1. september 1818, og allerede som 14-årig startede han på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor han blev endnu dygtigere til at tegne og male, og han fik mange gode venner. Hurtigt blev han en at de mest anerkendte og eftertragtede kunstnere i guldalderens Danmark. I dag hænger hans kunstværker på de fineste museer i Danmark og andre steder i verden.

Noget særligt ved Lundbye var hans store forkærlighed for det danske landskab og for dyr. Lundbye elskede at vandre rundt i naturen omkring Kalundborg og resten af Nordsjælland, og han tegnede og malede, hvad han så. Hunde, heste, katte, køer og andre dyr blev malet og tegnet med mindst lige så meget omhyggelighed og kærlighed som han tegnede og malede mennesker, så derfor er emnet for kunstkonkurrencen også dyr.

Hvem var Sindre?

Sindre var Johan Thomas Lundbyes andet jeg, hvilket også kaldes et alter ego. I den nordiske mytologi var Sindre en dværg, som sammen med broren Brok smedede ringen Draupner til Odin, grisen Gyldenbørste til Frej og hammeren Mjølner til Thor. Lundbye tegnede ofte sig selv som Sindre, hvor Sindre var en lille bakketrold/dværg med blåt tøj og en rød tophue. Derfor er emnet for kunstkonkurrencen også Sindre, og det kan også forstås som et andet jeg (alter ego) i en bredere forstand.

Hvad er Lundbye Kunstfestival?

Lundbye Kunstfestival startede i sommeren 2018, som en markering af guldaldermaleren Johan Thomas Lundbyes 200-års fødselsdag fejret i hans fødeby Kalundborg. Denne kunstfestival blev en overvældende publikumssucces med ca. 12.000 deltagere. Derfor blev der lavet en ny Lundbye Kunstfestival i 2021. Da denne også blev en stor succes med 14.393 deltagere til 70 forskellige arrangementer, så kommer der endnu en Lundbye Kunstfestival i 2024. Temaet for denne festival bliver ”Lundbye, Sindre og dyrene”, og selve festivalen varer fra august til den 8. september 2024.

Kunstkonkurrencen er en del af de aktiviteter for børn og unge, der har en stor plads i Lundbye Kunstfestival 2024. Nærmest som en festival i festivalen.

Under festivalen i Kalundborg fra 3. august til 8. september bliver der teater, utraditionel kunstformidling på gadeplan, en koncert for småbørnsfamilier og kreativt værksted på udstillingsstedet Bispegården.

Dette projekt er støttet af Region Sjælland