To gange 100 år

4. juli – 1. august

Billedkunstneren Hans Sørensen (1921-1996) var i 1981 den allerførste udstiller på Bispegården i Kalundborg. Når Bispegården 3. juli fylder 40 år som udstillingssted, er han igen på plakaten – denne gang sammen med billedkunstneren Mogens Balle (1921-1988).

De to kunstnere ville begge være fyldt 100 år i år, de boede og virkede i Kalundborg og har haft stor betydning lokalt og uden for Kalundborgs grænser.

Udstillingen åbner Lundbye Kunstfestival 2021 med et repræsentativt udvalg af værker fra private samlinger eller i offentligt eje. Mogens Balle var i årene omkring 1950 tilknyttet den internationale kunstnersammenslutning Cobra. Hans Sørensen var, ud over en fremragende maler, i mange år en højt skattet lærer i formning og kunstforståelse på Kalundborg Gymnasium.

For udstillingen står Kalundborg Kunstforening i samarbejde med Hans Sørensens søn, Jesper Sørensen, og Mogens Balles enke, billedkunstneren Grete Balle.

I 1971 arbejdede Balle og Sørensen sammen om plakaten, et linoleumstryk, til udstillingen Kunst i Kalundborg. I anledning af Bispegårdens jubilæum og fødselsdagsudstillingen er den genoptrykt som årets Bispegårdsplakat. Den oprindelige plakat ses herover.

 

Gratis adgang.