Susse Wold og “Snedronningen”

Eventyret “Snedronningen” er H.C. Andersens egentlige hjertekvad og et af hans smukkeste eventyr, hvor den lille Gerda rejser gennem et enestående univers med mange landskaber og mange tider for at finde sin forsvundne legekammerat. En historie om hjertets sejr over forstandens hovmod.

Det er det H.C. Andersen-eventyr, som skuespiller Susse Wold holder mest af og en af hendes største succeser i genren monolog/oplæsning.

Susse Wold siger om “Snedronningen”: – Jeg har lyst til at dele min begejstring for og glæde ved eventyret med andre og måske tale lidt om de valg, vi alle har hver eneste dag mellem hjertet og den kolde forstand.

Teaterformidlingen Femkanten har hentet forestillingen til Kalundborg som et indslag i Lundbye Kunstfestival.

J.Th. Lundbye var 21 år gammel den første, der illustrerede et eventyr af H.C. Andersen – “Storkenes Hævn” fra 1839. Seks år senere blev H.C. Andersen inspireret til et andet eventyr af en Lundbye-tegning, der viser en lille, fattig og barfodet pige med bundtede svovlstikker i den ene hånd og i et sammenknyttet tørklæde i den anden. Det drejer sig, naturligvis, om eventyret “Den lille pige med svovlstikkerne”.

Lundbyes malerkollega og gode ven Lorenz Frølich, som er repræsenteret på kunstfestivalens hovedudstilling, er meget anerkendt som H.C. Andersen-illustrator.

Pris: 150 kr.

Billetter kan købes her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/7dt05o80bb

 

Dato

10 sep 2021
Expired!

Time

19:30 - 20:45

Mere info

Bestil billetter

Sted

Lerchenborg Slot
Kategorier