Nye Lundbye-landmarks

Opgaven er ikke nem: At få vore dages tæt bebyggede og ommøblerede landskaber til at passe med de motiver, J. Th. Lundbye fandt på sine vandreture omkring fødebyen Kalundborg. Især da guldaldermaleren forholdt sig temmelig frit til virkeligheden. Der blev føjet til og trukket fra.

Men under den første Lundbyefestival i Kalundborg i 2018 blev der indviet 10 landmarks – det vil sige en markering af steder, som matcher Lundbyes skitser og billeder eller på anden måde kan knyttes til Lundbye. Fortrinsvis på Lundbyes højt elskede Røsnæs. De er blevet populære udflugtsmål.

Under Lundbye Kulturfestival 2021 bliver otte nye landmarks indviet – flere af dem på Asnæs og et par af dem på steder i Kalundborg, som forbundet med Lundbye.

Det er igen Lundbye-kender Jens Balslev (billedet), der har opsporet lokaliteterne som en anden Sherlock Holmes sammen med sin doktor Watson, Hans Guldager Christiansen.

4. juli indvies de otte nye landmarks af Hans Munk, formand for kultur- og fritidsudvalget i Kalundborg Kommune. Det sker på Møllebakken i Kalundborg, som Lundbye brugte som motiv.

Fri adgang.

 

På billedet herover tegner og fortæller Jens Balslev ved Lundbye-landmarket ved Vindekilde på Røsnæs.

Dato

04 jul 2021
Expired!

Time

9:30 - 10:00

Sted

Møllebakken
Kategorier