
Naturen på Sjælland – set af maleren Lundbye og i dag
Guldalderens landskab, som det blev skildret ret troværdigt af J.Th. Lundbye og P.C. Skovgaard, var præget af 1800-tallets behov for at bruge naturresurserne: Græs og urter til græsning, træ til hegning, brænde, redskaber og tømmer.
Landskabet var typisk meget mere åbent end i dag. Og det hårdere udnyttede landskab kan tjene som et pejlemærke for, hvad vores naturbegreb skal indeholde i forhold til nutidens fredningsforvaltning.
Det er afsættet for Claus Helweg Ovesens foredrag “Naturen på Sjælland – set af maleren Lundbye og i dag”.
Claus Helweg Ovesen vil med malerier og billeder dykke ned i, hvordan kulturlandskabet har udviklet sig siden guldalderen og hvad det er for en naturtilstand, vi søger at bevare eller genskabe som en vigtig del af vore dages fredning og naturpleje.
Foredragsholderen er biolog og cand. scient. og har arbejdet med naturfredning hos staten og i amter her i landet og i Sverige. Han var kultur- og naturvejleder på Kalundborg Museum 2003-2007 og tilknyttet projekt Åmosen Naturpark 2007-2012. Han har skrevet artikler og holdt foredrag om danske landskaber og deres malere, især om J.Th. Lundbye.
Billet 75 kr.
Billet inklusive middag kl. 18:00 på Bistro Bispegården 235 kr. Købes min. 24 timer før.