Elverskud – Nationalromantisk drama med korfavorit

Niels W. Gades korballade “Elverskud” er om noget det værk, der inkarnerer dansk nationalromantik i musikken. Dramatiseringen af folkevisen om Hr. Oluf, der dagen før sit bryllup rider ud og tilfældigt møder og bliver forhekset af Elverkongens datter, er skrevet for solister, kor og stort orkester. Af pladshensyn bliver værket opført i en udgave med kor, tre solister og to pianister, som kan opleves i Vor Frue Kirke efter ferniseringen på udstillingen i Bispegården med Lundbye, Skovgaard og Frølich.

Værket opføres af Graabrødre Kammerkor under ledelse af Egil Kolind. Koret blev stiftet i 1995 og er blandt de rigtig gode danske kammerkor. Udgangspunktet er den ældre europæiske kirkemusik fra renæssancen og barokken, men sideløbende fordyber koret sig også i et varieret udvalg af nyere værker og moderne musik. Koncertaktiviteten er høj, og koret har vundet priser i flere internationale korkonkurrencer.

Graabrødre Kammerkors høje niveau vil blive foldet ud i Niels W. Gades dramatiske og skæbnetunge værk med den smukke korudgave af morgensangen ”I østen stiger solen op”, der i 2019 i en DR-afstemning blev kåret som danskernes kor-favorit.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Vor Frue Kirke.

 

Billet 125 kr.

Billet inklusive middag kl. 18:30 i Bistro Bispegården 285 kr.

Dato

07 aug 2021
Expired!

Time

16:30 - 18:00

pris

100,-

Mere info

Bestil billetter
Vor Frue Kirke

Sted

Vor Frue Kirke
Adelgade 19, Kalundborg
Kategorier
Søg