Skykoncert – Musik, oplæsning og fotografier

Vi har alle kigget op på himlen og følt os betaget; følt os små; følt os lykkelige; følt os skræmte. Vi har dannet billeder og skabt historier ud fra abstrakte former. Vi har set det smukkeste smukke, og vi har skyndt os i ly for det, der var på vej. Skyer har vi alle et forhold til.

Koncerten i Nyvangskirken er en hyldest til skyer. De faretruende, de smukke, de høje og de lave – blomkål, makrel, lam, våde og tørre. Skyer har i århundreder fascineret såvel kunstnere som videnskabsmænd – og især deres dobbelthed mellem det kunstnerisk abstrakte og det naturvidenskabelige er grund dertil. Koncerten er i tre satser, som alle tager udgangspunkt i forskellige videnskabeligt opdelte skyarter.

I malerkunsten slog landskabsmalerier og skystudier igennem som selvstændige genrer i slutningen af 1700-tallet og starten af 1800-tallet, og skyer havde en stor fascination hos J.T. Lundbye. Lundbye skrev ivrigt dagbog og havde lange brevvekslinger med sine kolleger og venner – i hver sats vil skuespiller Christian Mosbæk oplæse udvalgte tekster fra Lundbyes dagbøger og breve.

Koncerten er en totaloplevelse: musikken og oplæsningen ledsages af billedkunstner Maja Lisa Engelhardts smukke skyfotografier, der projekteres op over musikerne og sammen med musikken fylder kirkerummet.

Musikken er, som skyer, eklektisk, og trækker både klanglige og melodiske tråde til bl.a. jazz, klassisk musik, filmmusik og folkemusik, men bevarer et ensartet udtryk. Den er inddelt i tre satser: Cirrus, nimbus og cumulus. Følger man med i vejrudsigterne, vil man genkende navnene på tre skyformer.

De medvirkende er:

Jesper Balslev – flygel og guitar – komponist

Marianne Glynstrup – vokal

Jørgen Stenbæk – trompet og flügelhorn

Lea Havelund Rasmussen – cello

Christian Mosbæk – oplæsning

Maja Lisa Engelhardt – foto

Komponisten Jesper Balslev har trods sin unge alder (født i 1988) skrevet musik til mange ensembler og i mange sammenhænge, bl.a. til teaterforestillinger på Hamletscenen på Kronborg og på Baggårdsteatret i Svendborg.

Christian Mosbæk er uddannet på skuespillerskolen ved Århus Teater i 1984 og har spillet en lang række roller på scenen, på film og i tv-serier – bl.a. salgschef Kjeldsen i “Krøniken”. Og så har han en personlig passion for Lundbye.

 

Billedet herover er et skystudie af J.Th.Lundbye, et forarbejde til “Landskab ved Arresø” fra 1838.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Nyvangskirken.

 

Entre 125 kr.

 

 

Dato

20 aug 2021
Expired!

Time

19:00 - 20:00

Mere info

Bestil billetter

Sted

Nyvangskirken,
Nørre Allé 40, Kalundborg
Kategorier