“Glem ikke malkepigen”

Talkshow. 1., 2. og 4. september.

Teaterleder Simon Vagn Jensen, Odsherred Teater, og museumsinspektør Jesper Sejdner Knudsen, Odsherred Kunstmuseum, i samtale om venskabet mellem J.Th. Lundbye, P.C. Skovgaard og Lorenz Frølich. De tre kunstnervenner er sammen i København og omegn fra efteråret 1844 til forsommeren 1845. De er alle tre optaget af at forfølge kunstneriske idealer men blot i forskellige retninger. Derfor veksler deres samvær mellem gemytlighed og betydelige kunstneriske uoverensstemmelser.

Uenigheden er dog ikke større, end at de sammen, og i løbet af kun fire dage, skaber et af periodens allerstørste og banebrydende kunstværker.

For Lundbye er perioden også præget af en ugengældt forelskelse og forberedelserne til den store dannelsesrejse ned gennem Europa. Den tilstundende afrejse afstedkommer en række sociale sammenkomster, bl.a. med to af periodens toneangivende kulturpersonligheder, digterpræsten N.F.S. Grundtvig og kunsthistorikeren N.L. Høyen.

Titlen på talkshowet er “Glem ikke malkepigen – Lundbye og hans venner”, og det varer med fortælling og oplæsning cirka 50 minutter. Det er blevet til i samarbejde mellem Odsherred Teater og Museum Vestsjælland.

På billedet ses Simon Vagn Jensen og Jesper Sejdner Knudsen.

Pris: 125 kr.

 

Dato

01 sep 2021
Expired!

Time

14:00 - 15:00

Mere info

Bestil billetter

Sted

Kalundborg Museum
Adelgade 23, 4400 Kalundborg
Kategorier