Fortryllende fortællekunst

I sidste uge brækkede Susse Wold venstre håndled ved et falduheld i hjemmet.

-Det er ikke så meget det, at man falder. Det afgørende er, at man kan rejse sig igen, sagde en smilende Susse Wold til publikum på Lerchenborg fredag aften.

For den 82-årige skuespillerinde havde på ingen måde ladet sig slå ud af en brækket arm.

Hun stillede op i Stalden på Lerchenborg med ”Snedronningen” – det H.C. Andersen-eventyr, hun altid har holdt mest af – og fortryllede publikum med fornem fortællekunst.

Alt hvad eventyret om, meget kort fortalt, hjertets sejr over forstandens hovmod rummer af drama, humor og poesi blev formidlet med indlevelse og overskud. Skulle der have siddet en enkelt publikummer med en splint af trolddjævlens spejl i hjertet, var den bortsmeltet, da historien var ude og Gerda havde reddet Kay ud af den kolde, tomme herlighed hos Snedronningen.

Teaterformidlingen Femkanten havde hentet Susse Wold og ”Snedronningen” til Lerchenborg som det næstsidste arrangement i Lundbye Kunstfestival, der slutter søndag med Copenhagen Cello Quartet i Raklev Kirke.

150 var på plads i Stalden på Lerchenborg og oplevede en magisk stund i selskab med Susse Wold og H.C. Andersens central eventyr “Snedronningen”. Foto: Holger Prehnum.

Flere nyheder