Fire dommere og 812 fotos

Lundbye Kunstfestivals landsdækkende fotokonkurrence ”Det kjære Danmark 2021” sluttede 15. juni, og dommerkomiteen har været samlet for at votere.

På den allersidste konkurrencedag meldte den sidste af i alt 206 deltagere sig. I alt blev der indsendt 812 fotografier til konkurrencen.

De fire dommere – fotograf Kirsten Klein, billedkunstner Maja Lisa Engelhardt, museumsinspektør og kunsthistoriker Jesper Sejdner Knudsen og konkurrencens koordinator Axel Gadegaard – havde i forvejen lavet en slags forcensur ved hver især at vælge mellem 60 og 70 fotos ud. Mindre kopier af de mange konkurrencefotos blev undervejs lagt op i “skyen”, så alle fire dommere kunne følge med i, hvad der var indsendt.

-Forcensuren gav et udvalg på 230 billeder, og censuren på vores møde resulterede i, at der blev valgt 66 fotos ud til udstillingen på Lerchenborg Slot 8. august til 12. september, fortæller Axel Gadegaard.

Han oplyser, at billederne ved bedømmelsen blev printet ud på samme fotopapir og med samme type blæk, som bliver brugt hos firmaet Grafik & Foto i Præstø, der skal stå for print og indramning af de udvalgte fotos.

-Det handler om, at fotografier tager sig anderledes ud på print end på en skærm. Og printene kan bredes ud på et bord, så man nemmere kan sammenligne.

-Nu skal alle, de ”heldige” have besked om, at de har fået et eller flere fotos antaget til udstillingen, siger Axel Gadegaard. Han har endnu ikke tal på, hvor mange fotografer, der er sluppet gennem nåleøjet.

På billedet ses fra venstre Jesper Sejdner Knudsen, Kirsten Klein, Maja Lisa Engelhardt og Axel Gadegaard under voteringen. (Foto: Holger Prehnum)

Flere nyheder