Festivalfinale med eventyr og mestercellist

Lundbye Kunstfestival takker af med Susse Wold og Copenhagen Cello Quartet.

Der står fornem cellomusik og en suveræn teateroplevelse på programmet, når sommerens Lundbye Kunstfestival 2021 i Kalundborg takker af i den kommende weekend.

Fredag den 10. september besøger skuespiller Susse Wold Stalden på Lerchenborg Slot med en af sine største succeser i genren monolog/oplæsning: H.C. Andersens eventyr ”Snedronningen”. Det er historien om hjertets sejr over forstandens hovmod og et af H.C. Andersens allersmukkeste eventyr og det, Susse Wold selv holder allermest af.

Teaterformidlingen Femkanten er arrangør.

-Jeg har lyst til at dele min begejstring for og glæde ved eventyret om “Snedronningen”, siger Susse Wold. Pressefoto.

Mesteren og hans lærlinge

Søndag den 12. september takker Lundbye Kunstfestival 2021 af med en eftermiddagskoncert i Raklev Kirke med Copenhagen Cello Quartet med cellisterne Morten Zeuthen, Toke Møldrup, Henrik Dam Thomsen og Jakob Kullberg. Kvartetten spiller musik fra Johan Thomas Lundbyes tid, 1800-tallets danske guldalder.

Morten Zeuthen er, som Politiken skrev, da han i juni i år fyldte 70 år, uden overdrivelse en af Danmarks mest kendte og elskede klassiske musikere. I sit lange musikalske liv har han delt sin tid mellem karrieren som udøvende musiker og pædagogikken. 

Som professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har han været læremester for den nuværende generation af danske topcellister – inklusive sine tre medcellister i Copenhagen Cello Quartet. 

Og så er Røsnæs i øvrigt hans andet hjem, nærmere betegnet familiens sommerhus ved Ulstrup.

Copenhagen Cello Quartet med Morten Zeuthen (siddende) sætter et flot punktum for Lundbye Kunstfestival 2021. Pressefoto.

Koncert i Lundbye-land

Raklev Kirke er et fint sted at runde den over to måneder lange Lundbye-festival af. For Vriedyssen på Raklev Høje er motivet for et af Lundbyes hovedværker, “En Gravhøj fra Oldtiden ved Raklev på Refsnæs”, og tæt på Raklev Kirke finder vi en stensætning med den meget specielt formerede overliggersten ”Hundehovedet”, som Lundbye besøgte og tegnede mange gange.

Halvanden time før cellokoncerten, der begynder kl. 16.30, arrangeres en guidet tur til de to Lundbye-steder med Jens Balslev som guide.

Udstillingen på Bispegården med privatejede værker af guldaldervennerne J.Th. Lundbye, P.C. Skovgaard og Lorenz Frølich og udstillingen på Kalundborg Museum med de samme tre slutter samtidig med festivalen. Udstillingen i Stalden på Lerchenborg med Anne Rolsteds keramik og fotos fra festivalens fotokonkurrence slutter også 12. september.

Og der er god mulighed for at kombinere et besøg på Bispegården med en guidet rundvisning. Der er rundvisninger på udstillingen 7., 8. og 11. september med henholdsvis Annette Bach Møller og Jens Balslev som guider.

Lundbyes skitse til hans billede af Vriedyssen på Raklev Høje fra 1839. Skitsen, som er udateret, kan ses på udstillingen på Bispegården med privatejede værker af Lundbye, Frølich og Skovgaard. Og dyssen kan besøges med guide inden cellokoncerten i Raklev Kirke søndag den 12. september.

Flere nyheder