“En enestående mulighed”

Hovedudstillingen på Bispegården får rosende omtale i Kristeligt Dagblad.

Der er endnu god mulighed for at se udstillingen ”Venskab og fællessskab på Bispegården i Kalundborg med over 150 privatejede værker af J.Th. Lundbye, Lorenz Frølich og P.C. Skovgaard.

Kristeligt Dagblads anmelder Torben Weirup er ikke i tvivl: ”En enestående mulighed for at se en ophængning af Lorenz Frølich, P.C. Skovgaard og Lundbye selv, der måske ikke alle er hovedværker, men stadig rummer store kvaliteter,” skrev han i sin fyldige anmeldelse.

Udstillingen vises til og med 12. september ligesom Kalundborg Museums fine lille udstilling med de tre guldaldermalere (museet holder lukket mandag og fredag) og udstillingen på Lerchenborg med keramik og fotos.

27. august kan man få en guidet rundvisning på udstillingen på Bispegården. Lundbye-ekspert Jens Balslev er guide.

Sange fra Lundbyes tid

I aften den 26. august står der sange fra Højskolesangbogen på programmet i Raklev Sognehus. Nærmere betegnet sange, som er knyttet til 1800-tallets danske guldalder eller Lundbyes tid. For arrangementet, som Raklev Kirke står for, indgår i sommerens Lundbye Kunstfestival i Kalundborg.

Så der vil være tekster af band andre N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, H.C. Andersen, Steen Steensen Blicher og Adam Oehlenschläger og musik af for eksempel C.E.F. Weyse for at nævne guldalderens mest kendte danske komponist.

Organist Niels Wakabayashi og sognepræst Helle Brink har tilrettelagt, og mellem sangene bliver der læst op fra J.Th. Lundbyes dagbøger, der udkom samlet for tre år siden under titlen ”Seks år af et liv”.

Byvandring og heldagstur

Galleri Grys udstilling på Dyrehøj Vingaard med værker af Mogens Balle og Hans Sørensen slutter 29. august.

28. august står Kalundborg Turistforening for en byvandring i Lundbyes Kalundborg.Turistforening ,

Turistforeningen, Biblioteksforeningen og Folkeuniversitet har arrangeret en heldagstur 29. august til Vallekilde og Vognserup Gods ved Kundby – to lokaliteter, som J.Th. Lundbye besøgte flere gange, På Vognserup vil godsejer H.C. Teisen fortælle om godsets lange historie og Lundbyes tilknytning til stedet,

31. august holder fotograf Claus Starup foredrag på Lerchenborg om guldaldermaleriet som professionel og personlig inspirationskilde. Foredraget er arrangeret af Kalundborg Fotoklub.

Flere nyheder