En dronning kom forbi

Lundbye, i Maja Lisa Engelhardts bronze-fortolkning har oplevet lidt af hvert i de tre år, han har stået i fastfrosset gang ved det tæt trafikerede Klostertorvet i Kalundborg. For eksempel da Tour de France-karavanen strøg tæt forbi i sommeren 2022.

2. pinsedag fik den venlige, stilfærdige maler, som Johs. V. Jensen har kaldt ham, en hovedrolle, da der var Royal Run og besøg af dronning Mary i Kalundborg. På vej til startsnoren fik Mary af Maja Lisa Engelhardt en lille introduktion til Lundbye-landet Kalundborg og til skulpturen – på direkte landsdækkende tv.

Så har Lundbye prøvet det med.

Maja Lisa Engelhardt fortæller. Lundbye er med på lytter. Per Christensen tog billedet.

TV2 sendte timelangt og direkte fra Kalundborg og havde inviteret Palle Bruun Olsen, forfatter og lokalhistoriker, til at guide eksperter og kommentatorer i studiet og ikke mindst seerne gennem Kalundborg i fortid og nutid. Det gjorde han aldeles fremragende: Præcis, faktuel og underholdende, lun og underfundig. Det kunne ikke gøres mere elegant. På Lundbye Kunstfestival er Palle Bruun Olsen guide på to byture rundt i Lundbyes Kalundborg.

Det bliver heller ikke kedeligt.

Flere nyheder