Anlægsarbejdet i gang

Kalundborg Kommune gør klar til at støbe fundamentet til Lundbye-skulpturen ved Kaalund Kloster.

Arbejdet med at bane vejen for den kommende Lundbye-skulptur ved Kaalund Kloster i Kalundborg er skudt i gang. Mandskab fra Entreprenørservice i Kalundborg Kommune har fjernet den lave hækbeplantning på hjørnet af Klosterparkvej og J. Hagemann-Petersens Allé og har reguleret terrænet, hvor skulpturens fundament skal graves cirka 1,3 meter ned i ned i jorden.

Den 2,4 meter høje bronzeskulptur skal nemlig ikke trone over beskuerne. Når skulpturen er på plads til sommer vil man møde J.Th. Lundbye komme gående stilfærdigt i græsset, på vej til fødehjemmet og bedsteforældrenes hus i Skibbrogade fra en vandretur på Røsnæs med sit male- og tegnegrej under armen. Sådan ser billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt ham for sig, og sådan har hun skabt ham i skitseform og i færdig figur på kunststøberiet Fonderia Artistica Mariani i Pietrasanta i Toscana.

Maja Lisa Engelhardt var med, da anlægsarbejdet gik i gang, og 30. marts vil hun udstikke det præcise sted, hvor skulpturen skal stå. Så vil fundamentet blive støbt og arbejdet afsluttet, så græsset kan spire frem og stå grønt og fint ved skulptur-afsløringen.

Skulpturen kommer til at stå inden for fortidsminde-beskyttelseslinjen ved ruinerne af Kalundborgs gamle østborg. Derfor har det været nødvendigt med en dispensation, som har været i høring. Ingen af de hørte interessenter har haft noget at indvende, og derfor er arbejdet nu i gang.

Lundbye-skulpturen bliver indviet under sommerens Lundbye Kunstfestival. Datoen er endnu ikke krydset af i kalenderen.

Maja Lisa Engelhardt besigtiger stedet, hvor specialarbejder Jesper Frandsen og lærling Mike Nielsen fra Entreprenørservice er i gang med at gøre klar til Lundbyes hjemkomst til Kalundborg. Foto: Holger Prehnum.

Flere nyheder